Palvelut

KLASSINEN HIERONTA

Klassinen hieronta on oiva tapa rentoutua ja ottaa hetki aikaa itselleen ammattitaitoisen hierojan käsittelyssä. Jos haluat rentouttavan hieronnan esimerkiksi parempien yöunien toivossa, klassinen hieronta on sinulle oikea vaihtoehto. Rentouttava hieronta ei välttämättä ole kevyttä hierontaa, koska jokaisella ihmisellä on omat mieltymyksensä, voi maksimaalisen rentouttavan vaikutuksen saada myös reilummalla voiman käytöllä. Toiveistasi voit keskustella hierojan kanssa alkuhaastattelun ja tutkimisen aikana. Ne kuuluvat jokaiseen hoitoon.

URHEILUHIERONTA

Urheiluhieronta on usein enemmän tavoitteellista hierontaotteiden suhteen kuin klassinen hieronta. Tyypillisesti urheiluhieronnassa hierojalla on selkeä päämäärä, johon hän pyrkii tekniikoillaan - kuten esimerkiksi etureiden lihasten rentouttaminen polvikivun takia tai lapaluun lihasten triggerpisteiden painanta olkapääkivun takia. Myös erilaiset mobilisoivat tekniikat ja venytykset saattavat hierojasta riippuen kuulua otevalikoimaan. Urheiluhierontaan tullaksesi sinun ei tarvitse olla urheilija tai edes aktiiviliikkuja - riittää, että haluat hyvän hieronnan. Tyypillisesti hoitoon kuuluu hieronnan lisäksi myös jonkinlaisen opastuksen tai harjoitteiden antaminen vaivan hoitamiseksi kotona sekä kattava alkuhaastattelu ja tutkiminen. Hierontaan tullessasi sinun ei tarvitse välttämättä tietää haluatko klassisen hieronnan vai urheiluhieronnan, koska alkuhaastattelun ja tutkimisen aikana teette hierojan kanssa yhdessä päätöksen siitä, minkälainen hoito parhaiten palvelee sinun hyvinvointiasi. Huomioithan myös, että lakisääteinen hoidon kirjaaminen kuuluu hieronta-aikaan.

HIERONTA JA SEN FYSIOLOGISET VAIKUTUKSET

Hieronnan tavoitteena on kehon ja mielen rentoutuminen, ja sitä kautta kivun ja stressitason lasku. Monenlaiset hormonaaliset, hermostolliset ja sosiaaliset tekijät vaikuttavat rentoutumiseen ja kivunlievitykseen hieronnan aikana ja sitä seuraavina päivinä. Mekaanisesti - eli hieromalla - ei lihaskudosta pystytä muokkaamaan, mutta hormonaalisten ja hermostollisten mekanismien kautta hieronnan aikana lihaskudos pehmenee merkittävästi ja sen passiivinen sekä aktiivinen liikelaajuus paranee huomattavasti. Hieronnan aikana saavutettuja useita positiivisia vaikutuksia tulisi ylläpitää hierojan antamilla harjoitteilla ja opastuksilla omassa arjessa. Kun ihmisellä on kipua, kudoksien vastaanottimet ilmoittavat hermojen kautta aivoille kivusta. Hieronnallisin tekniikoin voidaan kuitenkin antaa uutta ja huomattavasti miellyttävämpää viestiä aivoille ja näin lievittää kipuviestin voimakkuutta. Kipua lievittävän hieronnan vaikutuksen tehokkuus ja kesto riippuu monesta seikasta ja on hyvin yksilöllistä. Parhaimmillaan hetkellisestä ylikuormituksesta johtuva kipu voi lähteä jo yhdellä hieronnalla kokonaan pois. Yksi tyypillinen syy kipuun on lihaksen hapenpuute, joka taas johtuu huonontuneesta verenkierrosta. Hapenpuutteen syitä ovat esimerkiksi huono ergonomia ja liikekontrollihäiriöt. Hieronta ei vaikuta aineenvaihduntaan, mutta sillä voidaan hetkellisesti tehostaa laskimoverenkiertoa. Sitä kautta saadaan kudosnesteitä poistumaan verenkierron mukana, näin vähentäen mahdollista turvotusta lihaksessa terveellä ihmisellä.

ORTOPEDINEN OSTEOPATIA 

Osteopaatti on tuki- ja liikuntaelinvaivojen asiantuntija. Tyypillisiä syitä sille, miksi osteopaatin vastaanotolle tullaan, voivat olla esimerkiksi alaselkä-, niska- tai polvikivut. Osteopaatin tärkein tehtävä on tunnistaa vaivan syy ja mahdollinen jatkohoidon tarve. Tämän mahdollistaa laaja ymmärrys anatomiasta ja fysiologiasta, ja esimerkiksi ääreishermojen toiminnan testaaminen on yksi tutkimisen kulmakivistä.

Hoito sisältää kattavan alkuhaastattelun ja tutkimisen, joiden avulla hoitolinja määräytyy. Tuki- ja liikuntaelinvaivan hoito voi sisältää esimerkiksi nivel- ja pehmytkudoskäsittelyä sekä harjoitteiden tekemistä.

Mahdollisia vaivoja, joiden vuoksi kannattaa hakeutua osteopaatin vastaanotolle:
Alaselkäkivut
Päänsärky, migreeni, huimaus
Niskakivut
Iskiaskivut
Kyynärpää-, ranne- ja olkapääkivut
Raajojen puutuminen ja voimattomuus
Nivelten liikerajoitteet tai kivut liikkeissä, nivelrikko
Leukanivelen kivut

PURENTALIHASHIERONTA

Suun ja leuan alueen nivel- ja lihaskäsittelyt ovat osa osteopaatin osaamista. Tyypillinen vaiva on kivulias leuan liike ja yöllinen hampaiden narskuttelu. Purentalihashieronta tapahtuu manuaalisin tekniikoin suun sisältä (kumihanskoin) ja ulkopuolelta.

DRY NEEDLING

Dry needling ja lääketieteellinen akupunktio ovat akupunktioneuloilla tehtävää pehmytkudosten käsittelyä. Dry Needling perustuu anatomian ja fysiologian ymmärtämiseen, mikä mahdollistaa turvallisen ja tehokkaan pehmytkudoskäsittelyn neuloilla. Neulojen vaikutukset ovat samankaltaiset kuin hierontatekniikoilla, mutta erityisen hyviä neulat ovat kivunhoidossa. Neuloja käytetään usein hieronnan ja/tai nivelkäsittelyn tukena. Dry Needling sopii kaikille paitsi neulakammoisille.

RASKAUSAJAN HIERONTA

Raskauden edetessä kehon painopiste muuttuu, ja erityisesti lantio ja selkä joutuu kovalle koetukselle. Raskaushieronnalla helpotetaan odottavan äidin kiputiloja, joita muuttuva keho aiheuttaa. Hieronta rentouttaa kehon lisäksi myös mieltä. Raskausajan hieronta voidaan tehdä kylki makuulla tyynyillä asentoa tukien tai istuen, sen jälkeen kun vatsallaan olo ei enään tunnu hyvältä. Tervetuloa rentoutumaan ja huoltamaan kehoa!

VYÖHYKETERAPEUTTINEN VAUVAHIERONTA

Synnytys voi olla stressaava kokemus vauvalle ja vauva voi oireilla tämän takia sekä olla itkuinen. Kohtu on voinut käydä ahtaaksi loppuajasta tai synnytys on voinut olla raju, jolloin vauvan niskoihin kohdistuu valtava paine, josta seurauksena niskojen jäykkyys. Tämä saattaa olla myös syynä vatsaoireiluihin, koska jäykkyydet vaikuttavat niskasta menevän kiertäjähermon toimintaan, joka hermottaa suolistoa, mahalaukkua, ja ruokatorvea. Niskan jäykkyyden tunnistaa helposti jo siitä, että vauva pitää ja kääntää päätään mielummin vain toiseen suuntaan.

Vuorovaikutus ja kosketus ovat vauvalle äärimmäisen tärkeitä, ja ne molemmat tukevat vauvan kokonaisvaltaista kehitystä. 
Sivelyillä aktivoidaan hermopäätteitä, ja kosketuksen avulla vauva hahmottaa paremmin omia raajojaan, mihin jalka loppuu ja mistä käsi alkaa. Hieronta lisää vauvan rentoutumista ja hyvän olon tunnetta.

Vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa käytetään mm. itkuisuuden, uniongelmien, vatsavaivojen, refluksioireiden ja koliikin hoitoon.

Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan vaikutuksia:

  • Vatsavaivat helpottuvat
  • Lihasjännitykset helpottuvat
  • Unen laatu paranee
  • Verenkierto vilkastuu
  • Aineenvaihdunta paranee
  • Hengitys syventyy
  • Vastustuskyky paranee
  • Stressi vähenee
  • Tyytyväisyys lisääntyy

Hieronta on lääkkeetön ja lempeä mutta tehokas hoito vauvoille. Hieronta tehdään vaippasillaan luonnonöljyä käyttäen. Hoito suoritetaan vauvan ehdoilla, tarvittaessa vauvaa saa syöttää hoidon aikana.

Vauvat reagoivat herkästi hoitoon, paras hoitotulos saavutetaan yleensä kolmen hoitokerran jälkeen. Hoidot suoritetaan muutaman päivän välein.

Ennen hoitoon tuloa on syytä syöttää vauva. Ensimmäisellä hoitokerralla hoitoaika on pidempi (n.60min) ja silloin tehdään perusteellinen haastattelu, jonka tarkoituksena on löytää mahdollisimman tarkasti syy vauvan oireiluille. Jatkohoidot kestävät n. 30-45 min. 

Hoidon aikana saat ohjeita kotona suoritettavaan hierontaan. Tarvittaessa saa myös vinkkejä ja neuvoja vauvan hyvinvointiin liittyen. 

Hoito EI sovellu jos vauvalla on kuume, tulehdustila tai ihon infektio, eikä antibioottikuurin aikana. Antibioottikuurin jälkeen on pidettävä muutaman päivän tauko ennen hoitoon tuloa.

Jos sinulla on kysyttävää voit ottaa yhteyttä Jennaan 044 369 9852 / jenna(at)prohierojat.fi 

Vauvahierontaa vain Lempäälän toimipisteellä.

Ajanvaraukseen pääset tästä. Jos olet ensimmäistä kertaa varaa aika pidempään hoitoon (ensikäynti vauvahierontaan) ja jos olette jo aikaisemmin käyneet varaa jatkokäynti.

RENTOUTTAVA PÄÄHIERONTA

Päähieronnassa käydään läpi niska- ja hartiaseutu, rintakehän alue (decolte), pään alue ja kasvot. Hoidon jälkeen on takuuvarmasti rentoutunut ja stressitön olo. Hoito soveltuu erinomaisesti stressin laukaisuun ja päänsärkyjen hoitoon.